brusszel


Lázárnak nem tetszik Orbán ötlete

Figyelő Online - Baka F. Zoltán
2015.08.27  14:00   
mail
nyomtatás
A Miniszterelnökséget vezető miniszter szerint nem jó ötlet az adóigazgatás átadása a kormányhivataloknak
Tállai András neve úgy vetődött fel, mint a Nemzeti Adó- és Vámhivatal lehetséges vezetője, ha a NAV-ból minisztériumot csinálnak - tudta meg a Figyelő megbízható kormányzati forrásból. De ebben az esetben is gondot jelentene, hogy Tállainak le kellene mondania a parlamenti mandátumáról. Egyéni képviselőként nem irányíthatná az adóhivatalt, viszont egy új időközi választástól tartanak a Fideszben.

ADÓÜGYI MINISZTER?
Tállai a párt adószakértője - e szavakkal jellemezte a fideszes politikust néhány hete Lázár János. A Miniszterelnökséget vezető miniszter a Kormányinfón beszélt a NAV jövőjéről. Nem kívánt találgatásokba bocsátkozni arról, hogy végül Tállai, vagy másvalaki ülhet-e be Vida Ildikó megüresedett székébe. Jelenleg a korábbi elnökhelyettes, Varga Árpád irányítja a szervezetet megbízottként. Lapunk ugyanakkor úgy értesült, hogy Tállai - aki jelenleg a Nemzetgazdasági Minisztérium politikai államtitkára - kinevezésére elsősorban akkor kerülhetne sor, ha a NAV-ból önálló adóügyi minisztériumot hoznának létre.

Kétségtelenül vannak jelek arra, hogy a kormányzatban felértékelődött az adóügy. A nemzetgazdasági tárcánál már megszületett a döntés arról, hogy a jövőben önálló adóügyi államtitkárság működik a minisztériumban. Eddig a pénzügyekkel közös államtitkársághoz tartozott a terület, melynek vezetője, Orbán Gábor időközben távozott a József nádor térről. Arról még nincs döntés - a NAV-hoz hasonlóan - hogy ki irányítja az önállósult adóügyi államtitkárságot, és ki viszi tovább a pénzügyeket.

Részletek a Figyelő friss számában.
Kapcsolódó cikkek
mail
nyomtatás

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.