brusszel


Rakétatámadás volt Gázánál

Figyelő Online
2015.08.27  08:48   
mail
nyomtatás
Izrael szerda éjjel a Hamasz egyik gázai fegyverkészítő műhelyét támadta, válaszul egy éjfél körül Gázából Izraelre indított rakétára
Az Izraelre irányított gázai rakéta az övezet mentén lévő lakatlan izraeli területen ért földet, és nem okozott kárt emberéletben vagy anyagiakban. A gázai ellentámadás után sem számoltak be a palesztin források áldozatokról. A gázai lövedékért egyik palesztin szervezet sem vállalta a felelősséget.

A rádió szerint a múlt héten a hadsereg "Vaskupola" rakétavédelmi egységeket telepített a dél-izraeli Negev sivatagban Beér Seéva város és a Gázától északra lévő tengerparti Asdód köré, mert attól tartottak, hogy az éhségsztrájkot folytató palesztin fogoly, Mohamed Alan miatt Gázából lőni fogják ezeket a városokat.
Az izraeli hadsereg szerint az év eleje óta ez már a nyolcadik alkalom volt, hogy Gáza felől rakétát lőttek ki az ország területére. A zsidó állam minden ilyen támadásért a palesztin enklávét ellenőrző Hamászt teszi felelőssé. A legutóbbi incidens augusztus 7-én történt.
Kapcsolódó cikkek
MTI
mail
nyomtatás

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.