brusszel


Kész átverés show

Figyelő Online - Cseke Hajnalka
2015.08.28  14:00   
mail
nyomtatás
Nem bújhatnak el a termékbemutatókat tartó cégek, kötelező lesz ügyfélszolgálatot működtetniük. A törvénymódosítás már a parlament asztalán van - értesült a Figyelő
Az ember azt gondolná, lecsengett a 90-es években indult lábasokat, szépítőszereket, gyógy-eszközöket, csodalámpákat kínáló termékbemutatók ideje. Ha meghalljuk a telefonban, hogy „soha vissza nem térő alkalom", „a piaci ár feléért", „a hülyének is megéri", „fiatalít", „száz fokon hevítve is megőrzi a vitaminokat", vérmérséklettől függően megköszönjük és közöljük, nem élünk a lehetőséggel. A Gazdasági Versenyhivatalhoz és a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatósághoz befutó panaszok azonban nem arról árulkodnak, hogy vége lenne a fogyasztói átveréseknek. A trükkök nem sokat finomodtak, újabban már meghívót sem küldenek, hanem simán becsöngetnek a lakásokba, s rögtönzött bemutatót tartanak annak, aki nincs résen.

RÁJUK CSUKTÁK AZ AJTÓT
A tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatot folytató vállalkozások célcsoportjai a nyugdíjasok, az idős és beteg emberek. Gyógyulni vágynak, pihenni, hitelhez jutni, ezért fogékonyak az ilyen ajánlatokra. Könnyen rávehetők arra, hogy ha nincs pénzük, akkor kössenek áruhitel szerződést, s máris egy rövid vagy középlejáratú hitel kellős közepén találják magukat évekre.
Lapunk utána nézett, milyen trükköket vetnek be a hiszékeny, kevéssé tájékozott emberekre utazó cégek.

Részletek a Figyelő friss számában.
Kapcsolódó cikkek
mail
nyomtatás

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.