brusszel


Etióp üzleti konferencia Varsóban

Figyelő Online - Csepi Lajos
2015.08.31  10:48   
mail
nyomtatás
A lengyel befektetők elsősorban az etióp építőipar, bányászat és élelmiszer-feldolgozás iránt érdeklődnek
Egy etióp delegáció érkezett a lengyel fővárosba, hogy tárgyaljon a „Menj Afrikába!" programról és a lengyel-etióp gazdasági együttműködésről.

A lengyel vállalkozók igényeit elégítjük ki, mondta Sławomir Majman, a Lengyel Információs-és Külföldi Beruházási Ügynökség (PAIiIZ) vezetője, utalva a lengyel kormány afrikai gazdasági együttműködést ösztönző programjára.

Újságírókkal folytatott beszélgetése során Majman említést tett az Ursus traktorgyár etiópiai tevékenységéről, amely a sikeres lengyel befektetések jó példája. A Társaság igénybe vette a Menj Afrikába! kormányprogram keretei között nyújtott segítséget.


Az Ursus sikeresen pályázott 3 ezer traktor legyártására, értékesítésére és a traktorok szerviz-szolgáltatásának biztosításáraaz afrikai országban. Ennek teljesítésáre 2015 májusában egy etióp összeszerelő üzemet indított be.

Etiópia egyre kedvezőbb helyzetben van a vonzó afrikai befektetések térképén, jelentette ki a PAIiIZ képviselője.

Az UNCTAD legutóbbi adatai szerint 2010 és 2013 között az Etiópiába áramló lengyel befektetés értéke megnégyszereződött és 2013-ban elérte a 953 millió US dollárt.

A lengyel befektetők érdeklődését az Ügynökség szerint különösképpen az építés, a bányászat és az élelmiszer-feldolgozás ágazata keltette fel.

http://www.thenews.pl/1/12/Artykul/218742,Ethiopian-business-conference-in-Warsaw

Kapcsolódó cikkek
mail
nyomtatás

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.