brusszel


A kormány kíváncsi, mennyire elégedettek a NAV dolgozói

Figyelő Online - Baka F. Zoltán
2015.08.31  14:28   
mail
nyomtatás
Az adóhivatal dolgozóinak tesztet kell kitölteniük.
Elégedettségi teszteket kell kitölteniük a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) dolgozóinak - értesült a Figyelő Online. A válaszokból azt próbálja felmérni a kormány, hogy a hivatal alkalmazottjai szerint milyen változtatásokat kellene végrehajtani az adóhivatal működésében, hogy az a mostaninál hatékonyabb legyen.

A kabinet az ősszel pontot akar tenni az átalakítás végére. A parlament tárgyalni fogja az adózás rendjéről szóló törvény módosítását, ezzel párhuzamosan pedig annak is el kell dőlnie, hogy milyen struktúrában működik tovább a NAV. A jogszabály háttér módosítása több, illetve mélyebb lesz a szokásosnál: a törvény szellemiségét gondolják újra, hogy a mostaninál ügyfélbarátabb rendszer állhasson fel. A cél az, hogy az ügyfelek számára minél egyszerűbb legyen az adózás, s ennek érdekében egy olyan Art. körvonalazódik, amely elsősorban az adózók szempontjait helyezi előtérbe. Így a mulasztási bírságok megállapításánál, vagy akár az adóbevallások kitöltésénél az lesz a fontos, hogy az emberek minél kevesebb adminisztratív, illetve tényleges anyagi teherrel szembesüljenek.


Nem mindegy azonban, hogy mit gondolnak a hatékonyágról a jogszabályok végrehajtói, az erre vonatkozó információkat a tesztekből próbálja megszerezni a kabinet. A teszteket tudomásunk szerint a héten kell kitölteniük az adóhatóság embereinek, a válaszokat a hét végéig kell visszajuttatniuk.

A NAV-ban tudomásunk szerint keveset tudnak a rájuk váró feladatokról, a sajtóból igyekeznek beszerezni az információkat. A tesztekkel sem kerülnek közelebb a megfejtéshez, de legalább kifejthetik, hogy szerintük milyen változtatásokra lenne szükség.

Pankucsi Zoltán helyettes államtitkár mai tájékoztatóján megerősítette a Figyelő Online értesülését, mely szerint a NAV 23 ezer dolgozója elégedettségi kérdőívet kap. Az anonim kérdőív azt a célt szolgálja, hogy a dolgozók bevonásával is javítani lehessen az adóhatóság működésén. Egy kormányközi, több tárca és szakmai szervezet bevonásával működő bizottság határozott a kérdőívről.
Kapcsolódó cikkek
mail
nyomtatás
címkék: NAVtesztNGM

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.