brusszel


Kétszer annyi szeszt iszunk mint a világátlag

Figyelő Online
2015.09.01  11:11   
mail
nyomtatás
Egy tavalyi felmérés szerint itthon a családok 40 százaléka küzd olyan problémákkal, amelyek gyökere az alkoholra vezethető vissza.
Ha emellett azt is számba vesszük, hogy a magyar emberek az európai átlag felett, évente összesen 14 liter tiszta szeszt isznak meg fejenként, akkor már nagyonis érthető, hogy a Heim Alapítvány miért döntött úgy, hogy síkra száll a mértékletes és tudatos alkoholfogyasztás ügyéért.
Ebben partnerekre találtak például a budaörsi és a józsefvárosi önkormányzatban is: utóbbi korábban már elérte, hogy az újonnan átadott teleki téri piacon egyáltalán ne legyen alkoholárusítás.

A Heim Alapítvány AlkoholSTOP néven elindított akciójában a METRO is részt vett, ami elsőre talán meglepő lehet, hisz az üzletlánc természetesen alkoholos italokat is árul. Ezek mint elmondták a forgalmuk pár százalékát teszik ki.
„A METRO tudatában van annak, hogy a fogyasztói hozzáállás és magatartás megváltoztatása, viselkedésbeli vagy kulturális változások elérése csak széles társadalmi összefogással valósulhat meg. Felelős vállalatként és egyedülálló nagykereskedelmi szereplőként támogatjuk a Heim Alapítvány törekvéseit, célunk, hogy elősegítsük az iparági szintű összefogást a közös célok elérése érdekében. A programhoz való csatlakozás mellett szólt, hogy így közvetett módon a magyar fogyasztók fizikai, érzelmi, szellemi és mentális jólétének a megteremtését is segíthetjük" - mondta el a METRO vezérigazgatója Horváth Imre.


Ennek a gondolatnak a jegyében az üzletlánc a Heim Alapítvánnyal közös szervezésben egy hatállomásos rendezvénysorozatot tartott. Az utolsó, záró eseményre augusztus 29-én a budaörsi áruházban került sor. Itt akár csak a korábbi helyszíneken az volt a cél, hogy olyan ötleteket, kezdeményezéseket juttassanak el a nagyközönséghez, melyek a mértékletes alkoholfogyasztást, az egészséges örömöket, az alkoholmentes szórakozást helyezik előtérbe.
Mint kérdésünkre elárulták már a folytatásra is vannak tervek. Egyelőre a részletek még nincsenek kidolgozva, de a jövőben olyan programokat szeretnének, amelyek a náluk vásárló vendéglátóhelyeknek, kiskereskedőknek mutatnak be olyan alternatívákat, amelyek segíthetnek elterjeszteni a tudatos alkoholfogyasztást.

Horváth Imre elmondta még, hogy a cég számára a fenntarthatóság, a társadalmi felelősségvállalás a működés alapeleme, így a felelős alkoholfogyasztás népszerűsítésén kívül számos egyéb társadalmi problémával is aktívan foglalkoznak, melyek közül kiemelte, hogy az élelmiszermentő programjuk keretében az elmúlt 3 évben 860.130 kg, összesen több mint 720 millió forint értékű friss élelmiszert (zöldségeket, gyümölcsöket, tejtermékeket, húsokat, felvágottakat, halakat, pékárut) juttatottak el 136.548 rászorulónak.
Kapcsolódó cikkek
mail
nyomtatás

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.