brusszel


180 millió a magyar fantasy focira

Figyelő Online - Halaska Gábor
2015.09.09  15:45   
mail
nyomtatás
A Statzup Kft. a Valor Capital Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt.-től 180 millió forintot (mintegy 600 ezer eurót) kap. A Cashline Csoport tagja ennyit fektet a magyar IT startupba.

Az úgynevezett fantasy football sikereire alapozva és az új forrásokra építve a Statzup az Amerikában és Kanadában rendkívül népszerű daily fantasy piacot célozza meg idén ősszel.

A napjainkban több mint 3 millió aktív felhasználóval bíró daily fantasy néhány alapvető dologban különbözik a hagyományos fantáziajátéktól: minden nap új versenyek, új kihívások, és pénznyeremények várják a menedzsereket. A Statzup célja a labdarúgást kedvelő daily fantasy játékosok meghódítása és a sportági vezető szerep megszerzése.

A nagy tervek megvalósításában nyújt segítséget a közel 600 ezer eurót befektető Valor Capital, mely már 15 éve folytat befektetési tevékenységet.

„Örömünkre szolgál, hogy részvételünkkel segíthetjük a fantasy sportban Magyarországon már piacvezető Statzupot a nemzetközi előretörésében. Az egyre gyorsuló, modern világ felé nyitó projektről van szó, melynek újításai eddig még zárt kapukat nyithatnak meg előttünk. Innovatívitása nem csak a szűken vett iparág szintjén, hanem a befektetések széles spektrumán előremutató távlatokba vezet."

A 2014-ben alapított Statzup Kft. fantasy futball játékok fejlesztésére specializálódott: a Magyar Labdarúgó-szövetség hivatalos fantasy játékával - mely első teljes szezonja végén több felhasználóval bírt, mint ahány néző ült a lelátókon a bajnokság egy fordulójában - debütált a piacon. Az OTP - Day One Magvetõ Tõkealap 2014 tavaszán 60 millió forintot fektetett a cégbe, és a nemzetközi terjeszkedésben nyújtott segítségen felül sportiparági kapcsolatokkal segítette a csapatot, valamint aktív szerepet vállalt a cégépítésben és a csapat elõtt álló akadályok kezelésében.
A Statzup tavaly ősszel egy nagyszabású, nemzetközi projektbe vágott bele, mellyel szintén nagy sikereket ért el: a mára már hat nyelven elérhető TheFantasyFootball fél év alatt közel 135 ezer regisztrált felhasználót számlált. A Facebookon elérhető TheFantasyFootball - melyet több mint 180 országban játszanak - egyediségét a valós statisztikákon alapuló játékmód és a felhasználói oldalról könnyen érthetõ játékmenet adja. A nyugati versenytársakhoz képest sokkal szélesebb, több bajnokságra kiterjedõ adatbázist használ, amely nemzetközi szinten is újdonságnak számít.

A cég rövid idő alatt nagy sikereket könyvelhetett el: a tavaly ősszel indított TheFantasyFootball mára már több mint 200.000 felhasználót számlál és 7 különböző országból van előfizetője, a Statzup bekerült a Facebook accelerator programjába (FB Start Accelerate), részt vett a 2014-es Web Summiton, az idei TechCrunch Disrupton, a hónap startupja volt a Microsoft Europe-nál, illetve a világhírű Forbes magazin magyar kiadása hosszabb cikket publikált róla.

mail
nyomtatás

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.



Ötvenmilliárd feletti tőke a startupoknak

Az új ciklus első Európai Uniós forrásból finanszírozott kockázati tőkebefektetése a debreceni Insimu Patient volt, amely tőkét kapott a Hiventurestől.

Budapesti konferenciával indul a FabLaBNet

Az Európai Unió által támogatott új projekt, a FabLabNet március 28-án indul a partnerek által közösen, 3D-nyomtatott alkatrészekből épült rakéta jelképes kilövésével..

Kaposváron oktatják a jövő startup vállalkozóit

Európában is egyedülálló digitális oktatási platformmal és a diploma mellett akár befektetési lehetőségekkel is várja a Kaposvári Egyetem 2017-ben hallgatóit.

Másfél milliárd 6 erős nagyprojektre

A Bay Zoltán Kft. másfél milliárd forintnyi magas hozzáadott értékű kutatási, fejlesztési és innovációs projektek fejlesztését kezdi meg.

top200