brusszel


Százmilliós bírság EKÁER nélküli szállítmányok miatt

Figyelő Online
2015.09.12  10:29   
mail
nyomtatás
Várhatóan több mint százmillió forint bírságot szab ki a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) két budapesti társaságra, amiért nem jelentettek be több mint 250 millió forint értékű árut az elektronikus közúti áruforgalom ellenőrző rendszerbe (ekáer).
Az adóhivatal szombati közlése szerint a két - székhelyszolgáltatónál bejegyzett - budapesti gazdasági társaság megközelítőleg 250 millió forint értékű ruhaneműt és szerszámokat vámkezeltetett Szlovákiában, majd szállított Magyarországra.

A tájékoztatás szerint a cégek majdnem 50 esetben nem tettek eleget ekáer bejelentési kötelezettségüknek, több alkalommal pedig valótlan adattartalommal - például hamis forgalmi rendszám és vámtarifaszám megadásával - jelentették be a szállított árukat. A cégek így próbálták meg elkerülni a bejelentési és az áfafizetési kötelezettségüket is, hogy tisztességtelen piaci előnyre tegyenek szert - olvasható az adóhivatal közleményében.

Kapcsolódó cikkek
MTI
mail
nyomtatás

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.