brusszel


Új vezetője van a brit Munkáspártnak

Figyelő Online
2015.09.12  13:12   
mail
nyomtatás
Jeremy Corbyn a brit Munkáspárt új vezetője és miniszterelnök-jelöltje. A legnagyobb brit parlamenti ellenzéki erő vezetőválasztásának eredményét a párt szombatra összehívott rendkívüli kongresszusán jelentették be.
A Munkáspárt élére azért kellett új vezetőt választani, mert az előző vezető, Ed Miliband - aki markáns baloldali fordulatot próbált végrehajtani - a májusi parlamenti választásokon elszenvedett súlyos vereség után lemondott.
A nyár elején kezdődött vezetőválasztási kampány három hónapja alatt a közvélemény-kutatási adatok a négy jelölt - Andy Burnham, Yvette Cooper, Jeremy Corbyn és Liz Kendall - közül végig a párton belül korábban teljesen esélytelennek tartott 66 esztendős Corbyn győzelmét valószínűsítették.
Corbyn politikai programja még sokkal markánsabban baloldali, mint elődjéé volt. A kampány idején a Labour több prominens politikusa óva intette a tagságot Corbyn megválasztásától.
Kapcsolódó cikkek
MTI
mail
nyomtatás

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.