brusszel


Izmosodik a magyar ipar

Figyelő Online
2015.09.15  11:47   
mail
nyomtatás
Fontos célkitűzés, hogy 2020-ra a jelenlegi 23 százalékról 30 százalékra nőjön az ipar részaránya a bruttó hazai terméken (GDP) belül - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) gazdaságszabályozásért felelős államtitkára kedden a győri városházán tartott járműipari életpályamodell fórumon.
Glattfelder Béla hangsúlyozta: a magyar ipar mostani 23 százalékos súlya is jobb az uniós átlagnál, mert ott 2020-ra tűzték ki célul a 20 százalék elérését.
Elmondta azt is, hogy Magyarországon a feldolgozóipar 30 százalékát adja a közúti járműgyártás, amely idén júliusban 18 százalékkal növekedett az előző évihez képest. Részben az Audi Hungaria Motor Kft. teljesítményének köszönhetően, mivel a cég több mint egymillió motort és 84 ezer autót gyártott az első fél évben, amivel eddigi legnagyobb termelési volumenét érte el - tette hozzá.
Kapcsolódó cikkek
mail
nyomtatás
címkék: iparosodás Audi

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.