brusszel


Óriási washingtoni segély Szíriának

Figyelő Online
2015.09.22  08:55   
mail
nyomtatás
Washington 419 millió dollárral megnöveli a szíriai polgárháború károsultjainak nyújtott humanitárius és menekültsegélyt
Ezzel a szíriai válsággal kapcsolatos amerikai segélyek összege meghaladja a 4,5 milliárd dollárt.
John Kerry amerikai külügyminiszter vasárnap Berlinben arról tett bejelentést, hogy az Egyesült Államok a 2016-os pénzügyi évben 85 ezerre, 2017-ben pedig 100 ezerre emeli az ország által külföldről befogadandó menekültek számát.
Az új hozzájárulásával Washington az ENSZ menekültügyi főbiztosi hivatalát, valamint más nemzetközi és civil szervezeteket fogja támogatni. Az Egyesült Államok a Szíriával kapcsolatos humanitárius segélyezés legjelentősebb támogatója.
Az ENSZ szerint a világban a második világháború óta nem tapasztalt súlyosságú menekültválság alakult ki. Szíriából a négy és fél éve tartó konfliktus miatt több mint négymilliónyian menekültek el, további hétmilliónyian pedig az országon belül kényszerültek elköltözni.
Az Egyesült Államok eddig mintegy 1600 szíriai menekültet fogadott be a szíriai polgárháború kezdete óta, közülük 1500-at idén. Az október 1-jén kezdődő 2016-os pénzügyi évben befogadandó 85 ezer menekült közül a Fehér Ház szerint legkevesebb 10 ezer szíriai lesz. A 2017-es kvótákkal kapcsolatban még nem történt hivatalos bejelentés.
Kapcsolódó cikkek
MTI
mail
nyomtatás

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.