brusszel


1,9 millió oldalt digitalizáltak

Figyelő Online
2015.09.24  11:58   
mail
nyomtatás
Szeptember végéig fejeződik be az Országgyűlési Könyvtár legújabb digitalizálási projektje, amelynek keretében mintegy 1,9 millió oldalnyi törvényhozási dokumentum vált elektronikusan elérhetővé - mondta el Markója Szilárd, a könyvtár igazgatója csütörtökön Budapesten.

A digitalizált dokumentumok között mintegy 1,5 millió oldal 1990 után született országgyűlési iromány és bizottsági jegyzőkönyv található. Elérhetővé vált továbbá számos muzeális értékű, törvényalkotással kapcsolatos dokumentum a 18-19. századból, valamint az Országház tervezésére vonatkozó úgynevezett Steindl-féle tervtár 250 ezer oldalnyi irattal és több mint 800 tervrajzzal.

A Digitalizált Törvényhozási Tudástár 2. projekt - amelynek keretében egységes új keresőrendszert hoztak létre, valamint digitalizáló műhelyt és bemutatótermet alakítottak ki - 450 millió forintból valósult meg.

Kapcsolódó cikkek
MTI
mail
nyomtatás
címkék:

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.