brusszel


Akar ön sportcsillag lenni?

Figyelő Online
2015.09.29  10:21   
mail
nyomtatás
A 35 évesnél fiatalabb, felsőoktatási intézményben tanuló élsportolók szerdáig adhatják be pályázatukat a Magyar Sportcsillagok Ösztöndíjára, melynek révén akár havi 200 ezer forint támogatásban is részesülhetnek.
A Magyar Egyetemi és Főiskolai Sportszövetség (MEFS) tájékoztatása szerint a pályázás feltétele, hogy a versenyző aktív hallgatói jogviszonnyal rendelkezzen, olimpiai/paralimpiai versenyszámban tagja legyen a magyar válogatottnak és Európa-bajnoki, világbajnoki vagy olimpiai/paralimpiai éremre esélyes legyen. Szintén elvárás, hogy a pályázó diplomával még ne rendelkezzen, azaz tanulmányai az első felsőfokú végzettség - alapfokozatnak vagy az osztatlan képzésben szervezett mesterfokozatnak - megszerzésére irányuljon.

A Magyar Sportcsillagok Ösztöndíjának négy kategóriája van: olimpiai, paralimpiai érmeseknél 204 000 Ft/hó, olimpiai/paralimpiai éremesélyesnek számító világbajnoki érmeseknél 170 000 Ft/hó, világbajnoki éremesélyes Európa-bajnoki érmeseknél 136 000 Ft/hó, míg Eb éremesélyeseknél 102 000 Ft/hó. Abban az esetben, ha a jelentkező több ösztöndíj-kategóriának is megfelel, a magasabb összegű ösztöndíj-kategóriába sorolják be, ugyanakkor ha az adott versenyző egy kategórián belül több éremmel rendelkezik, az ösztöndíj összege nem módosul. Az ösztöndíj a Gerevich Aladár-sportösztöndíj mellett is folyósítható.

Tavaly a Magyar Sportcsillagok Ösztöndíjprogramja révén Gyurta Dániel olimpiai bajnok, a MEFS elnökségi tagja, több további olimpiai aranyérmes, köztük Dombi Rudolf, Risztov Éva, Szabó Gabriella és Szilágyi Áron, hét Universiade-győztes, Cseh László, Bátori Bence, Burján Csaba, Knoch Viktor, Béres Bence, Joó Abigél és Jansik Szilárd, valamint számos egyetemi világbajnokságon érmes sportoló kapott havonta támogatást.
Kapcsolódó cikkek
mail
nyomtatás

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.