brusszel


Kovács: Ez váratlanul ért minket

Figyelő Online
2015.10.02  11:00   
mail
nyomtatás
Magyarország abból indul ki, hogy már regisztrálták azt a migránst, aki Horvátország felől érkezik Magyarországra - mondta Kovács Zoltán kormányszóvivő pénteken a TV2 Mokka című műsorában.

Elmondta, az Európai Unió és az Európai Tanács is azt mondja, hogy minden európai jogszabály érvényben van. Mi csak abból tudunk kiindulni, hogy egy szomszédos uniós tagállam betű szerint betartja a törvényeket, magyarán aki Horvátország felől érkezik, az már keresztülment egy regisztrációs eljáráson - érvelt a szóvivő.

Lázár János miniszter azon kijelentését, miszerint a migránsok érkezése szervezett akció Magyarország ellen, Kovács Zoltán úgy magyarázta, hogy e mögött szervezett bűnözői csoportok állnak, illetve Horvátország esetében maga a horvát állam áll, mert "rászállítják" a magyar határra a bevándorlókat.



Kovács Zoltán egy korábbi sajtótájékoztatón. Fotó: MTI/Kelemen Zoltán Gergely

A kormányszóvivő az M1 aktuális csatorna péntek reggeli műsorában arról is beszélt, hogy Magyarországot váratlanul érte a horvátok magatartása. Kovács Zoltán azt mondta, egy szomszédos ország kormányfőjétől nem várták, hogy semmibe veszi az európai szabályokat, jelenleg ugyanis ez történik.

Kapcsolódó cikkek
MTI
mail
nyomtatás

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.