brusszel


Orbán kottáját játssza el Deutsch

Figyelő Online
2015.10.03  15:44   
mail
nyomtatás
Az internethasználat áfájának 27 százalékról 18 százalékra történő csökkentésére tervez javaslatot tenni egyebek közt Deutsch Tamás az internetről szóló nemzeti konzultáció (InternetKon) eredményei alapján. Aligha lehetett mást várni a programtól, minthogy egy látványos gesztussal igyekszik majd meghajolni a tüntetők előtt.
Az InternetKon előkészítéséért és lebonyolításáért felelős miniszterelnöki biztos, a Fidesz európai parlamenti képviselője erről az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt. A rádió honlapján szombaton közölt interjúban a biztos közölte: "konkrét javaslatokat fogunk november közepéig a kormány asztalára letenni."

A rádió honlapja szerint Deutsch Tamás elmondta: mivel az emberek a nemzeti konzultáción támogatták az adócsökkentést, az internethasználat árának mérséklését, ezért szakértők közreműködésével olyan javaslatot tervez a kormány elé benyújtani, amely az internet használatát terhelő áfát 27 százalékról 18 százalékra csökkentené. Hozzátette: a kérdést persze pénzügyileg és politikailag a kormánynak kell eldöntenie.

A miniszterelnöki biztos közölte azt is: mivel az emberek azt mondták, hogy legyen egy széles rászorulói kört kedvezményekkel segítő internetes alapcsomag, az erre vonatkozó javaslatot is leteszik a kormány asztalára. Az még kérdés, hogy pontosan kik, milyen helyzetben lévők legyenek a kedvezményezettek, és a kedvezmény finanszírozása milyen módon történjen, közpénzekből vagy piaci forrásokból - fűzte hozzá.
Kapcsolódó cikkek
MTI
mail
nyomtatás

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.