brusszel


Összeomlás előtt a nyugdíjrendszer?

Figyelő Online
2015.10.05  14:06   
mail
nyomtatás
Az Együtt - a Korszakváltók Pártja társadalmi párbeszédet szorgalmaz a nyugdíjrendszerről, mivel szerinte az a jelenlegi formájában fenntarthatatlan, 2025-2030 között össze fog omlani - mondta hétfői, budapesti sajtótájékoztatóján Szabó Szabolcs.

A független képviselő szerint népegészségügyi programokat kell indítani annak érdekében, hogy a férfiak is megéljék a nyugdíjkort és át kell alakítani a megtakarítások rendszerét, mert a jelenlegi szisztéma csak a felső középosztály számára vonzó.
Át kellene gondolni az állami bérpolitikát is, hogy az emberek több pénzből tudjanak megtakarítani és el kell gondolkozni az szja rendszerének átalakításán - tette hozzá Szabó Szabolcs. Közölte: bevezetnék az előrehozott nyugdíjat, ami lehetővé tenné, hogy egy alacsonyabb ellátásért cserébe hamarabb lehessen nyugállományba vonulni. Az Együtt nem ért egyet a nyugdíjplafon eltörlésével - jelezte.

Kapcsolódó cikkek
MTI
mail
nyomtatás

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.