brusszel


Lagzi Lajcsi, a nagy fogtechnikus

Figyelő Online - Brückner Gergely,Jandó Zoltán,Váczi István
2015.10.08  07:00   
mail
nyomtatás
Az energialopási ügy rántotta mélybe az ország korábbi első számú szórakoztatóját, de korábban is voltak már furcsaságok cégei körül, amelyek az utóbbi 13 évben 216 milliós veszteséget termeltek - írja a Figyelő.
Lagzi Lajcsi azáltal lett sikeres, hogy mulatós kazettáival még a rendszerváltás előtt benyomult egy piaci résbe, majd tévéprodukcióval a bajor mulatós műsorokat másolta le eredményesen. A csúcson akkor volt, amikor 1998 és 2002 között a TV2-n minden héten ment a Dáridó - ám többek szerint ekkoriban sem fizetett rendesen. „Nagy fogtechnikus volt" - fogalmazott egy ismerője, a garasos népi mondásra utalva. Nem véletlen, hogy sokan elszámolási vitát sejtenek az - előzetes letartóztatásához vezető gyanúban megfogalmazott - energialopási ügy hátterében.

Esetében az a kivételes helyzet, hogy nem az első millió eredete a nyitott kérdés, hanem a folytatás. Cégeinek beszámolói 2001-től érhetők el elektronikus formában, és úgy tűnik ezek alapján, mintha a médiában időnként büszkén megmutatott magas életszínvonal, valamint a további produkciók forrása kizárólag az ezt megelőző időszak lenne.

Azok a vállalkozások, amelyekben Galambos Lajos láthatóan tulajdonrésszel rendelkezik, finoman szólva nem muzsikáltak jól 2001 óta. Összesített veszteségük - közel 3,5 milliárd forintos árbevétel mellett - 216 millió forint volt. (Ez a változatos tulajdoni arányok miatt nem kizárólag Lajcsi és a néhány cégben szintén tulajdonos felesége, Galambos Boglárka vállát nyomja.) Ezek után nem meglepő, hogy osztalékot egyetlenegyszer sem fizettek, és bérfizetésben sem jeleskedtek.

Részletek az eheti Figyelőben.
Kapcsolódó cikkek
mail
nyomtatás

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.