brusszel


Picit emelkedtek a hozamok

Figyelő Online
2015.10.08  14:38   
mail
nyomtatás
A meghirdetett összegben, kissé emelkedő hozamon értékesített 12 hónapos diszkont kincstárjegyet (dkj) az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) csütörtöki aukcióján.

Az ÁKK 20 milliárd forintot hirdetett meg jegyzésre. Az elsődleges forgalmazók 27 milliárd összegű ajánlatot nyújtottak be, de az ÁKK csak az eredetileg felkínált 20 milliárd forint értékben fogadott el ajánlatot. Az aukciós hozam 0,51 százalék volt, 4 bázisponttal magasabb a legutóbbi aukción kialakult hozamnál, és ugyancsak 4 bázisponttal magasabb a másodpiaci referenciahozamnál.

A 12 hónapos dkj aukciós hozama az év elején 1,79 százalék volt, 2014-et 3,07 százalékon, 2013-at 5,30 százalékon kezdte, 2012 elején pedig még 9,96 százalékon állt.

A 12 hónapos diszkont kincstárjeggyel együtt piacra vitt 3 éves változó kamatozású kötvényből 18 milliárd forintért értékesített az ÁKK, 6 milliárddal felemelve az eredetileg meghirdetett összeget, miután az elsődleges forgalmazóktól 33,2 milliárd értékű ajánlat érkezett.

Kapcsolódó cikkek
MTI
mail
nyomtatás
címkék: hozamaukció

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.