brusszel


Korrupcióval vádolták az elnök fiait, kiengedték őket

Figyelő Online
2015.10.12  13:32   
mail
nyomtatás
Végleg szabadlábra kerülnek Hoszni Mubarak volt egyiptomi elnök fiai, akiket korrupciós vádak alapján idén májusban másodfokon három-három év szabadságvesztésre ítéltek - jelentette hétfőn a CBC Extra nevű helyi hírtelevízió.

Gamál és Aláa Mubarakot apjukkal együtt közpénzek hűtlen kezeléséért ítélték el, mert - a vád szerint - több mint 125 millió egyiptomi fontot (közel 4,4 milliárd forint) sikkasztottak el.

A kairói büntetőbíróság mostani döntésével viszont helyt adott ügyvédjük kérelmének, amely szerint védencei a Mubarak-rezsimnek véget vető 2011-es forradalom óta ellenük folyó eljárások miatt már leülték a rájuk kirótt büntetéseket.

Az "elnöki paloták pereként" ismert ügyben azzal vádolták a volt államfőt és két fiát, hogy az említett paloták renoválására szánt állami forrásokból az említett összeget saját ingatlanjaik bővítésére fordították.

Kapcsolódó cikkek
MTI
mail
nyomtatás
címkék:

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.