brusszel


Dübörög az ingatlanpiaci csoport

Figyelő Online
2015.10.13  11:16   
mail
nyomtatás
Jelentősen növelte árbevételét és eredményét az első fél évben a Duna House (DH), az ingatlanpiaci csoport azt is bejelentette, hogy részvényértékesítésre és tőzsdei bevezetésre készül.
A társaság értékesítésből származó nettó árbevétele 34 százalékkal, 1,34 milliárd forintra, adózott eredménye pedig közel 45 százalékos emelkedéssel, 422 millió forintra nőtt 2015 első hat hónapjában az előző év azonos időszakához képest - közölte a cég kedden az MTI-vel.
A tájékoztatás szerint a társaság a tőzsdén keresztüli forrásbevonás érdekében a napokban benyújtotta engedélyezésre a tervezett részvényértékesítésre és tőzsdei bevezetésre vonatkozó tájékoztatóját a felügyelethez.

A közlemény idézi Doron Dymschiz-et, az ingatlanpiaci csoport tulajdonos-vezetőjét, aki elmondta: az árbevétel növekedését a hatékonyabb működés mellett a javuló gazdasági helyzet, az ingatlan- és hitelpiac élénkülése is támogatta. A DH-csoport részvételével lebonyolított lakóingatlan-piaci tranzakciók száma 2009 óta töretlenül emelkedett, és ez a tendencia 2015 első felében is megmaradt - tette hozzá.
A cégcsoport két ingatlanközvetítői franchise hálózatában - Duna House, SMART Ingatlan - egyfelől jelentősen bővült a tranzakciókból származó díjbevétel, másfelől a tranzakciókhoz kapcsolódó pénzügyi termékek (hitelek és biztosítások) közvetítéséből származó jutalékbevétel is emelkedett. Mindez az árbevétel közel 340 millió forintos növekedését eredményezte - írták.





Az eredményesség növekedését az is segítette, hogy a működési költségek az árbevétel növekedésénél kisebb arányban emelkedtek.
A közlemény szerint a cégcsoport tervei között szerepel, hogy a magyarországi piacon bővítsék az ingatlanpiachoz szervesen kapcsolódó szolgáltatásaikat, és hosszabb távon regionális szereplőkké váljanak.
A csoport legismertebb tevékenysége az ingatlanközvetítés, de emellett a lakóingatlan tranzakciókhoz kapcsolódóan jelzáloghitel-közvetítéssel is foglalkozik, valamint további szolgáltatásokat is nyújt, így biztosításközvetítést, ingatlan értékbecslést és energetikai tanúsítványok készítését.
A tavalyi évet a cég 2,28 milliárd forintos nettó árbevétel mellett 735 millió forintos adózott eredménnyel zárta, előbbi egy év alatt 40 százalékkal, utóbbi csaknem 50 százalékkal nőtt.
Kapcsolódó cikkek
MTI
mail
nyomtatás

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.