brusszel


Tom, József és a többiek

Figyelő Online - Kovács Ágnes Lilla
2015.10.15  06:32   
mail
nyomtatás
Életünknek korszakai vannak, ehhez válogatjuk olvasmányainkat - véli a közgazdászprofesszor.
- Olvasott tegnap este?
- Igen, a János vitéz 22. fejezetét. Harminc fölötti és öt év alatti gyerekem is van, s a kicsiknek minden este én olvasok.
- Ön az a szülőtípus, aki a nagyobbak kötelező olvasmányait is újraolvassa?
- Olykor igen. Nemrégiben a Tom Sawyer kalandjai került a kezembe angolul, és azon gondolkoztam, hogy azt egy amerikai gyerek talán már nem is ismeri. Hiszen a történetben vannak félvérek meg néger...

A cikk további része csak Figyelő-előfizetők számára érhető el, vagy olvassa el a teljes cikket a Figyelő 2015/42 számában.
Olvasáshoz kérjük, adja meg előfizetési azonosítóját.
Kérjük, olvassa a szabadon felhasználható cikkeinket!
Kapcsolódó cikkek
mail
nyomtatás

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.