brusszel


Bombameglepetés: mégis érkezik a korábbi RTL-vezér a TV2-höz

Figyelő Online
2015.10.15  13:25   
mail
nyomtatás
A közös ellenség hozhatta össze Andy Vajnát és Dirk Gerkenst, az RTL-Klub korábbi vezérét.
A Figyelő információi szerint lényegében mindenben sikerült megegyeznie a TV2 új tulajdonosainak Dirk Gerkens-szel, így jelenleg 99 százalék az esélye, hogy a jövőben az RTL-Klub vezérigazgatói székéből tavasszal távozó szakember veszi át a kereskedelmi tévé irányítását. Ahogy arról korábban lapunk beszámolt: a csatornát Andy Vajna vásárolta meg egy durván 20 milliárd forintos ügylet keretében, az eddigi menedzser-tulajdonosoktól, Simon Zsolttól és Yvonne Dedericktől. Azóta a tranzakciót hivatalosan is megerősítették.

Személyes sértettség?

Gerkenst állítólag a személyes sértettség motiválja, vissza akar vágni egykori munkaadójának, amellyel finoman szólva sem békés körülmények között váltak el. Ez lehet a magyarázata, hogy a korábbi (részben az RTL kormánykritikus híradójára visszavezethető) sérelmek ellenére miért szerződteti mégis a Fideszes körökben elég jól mozgó új tulajdonos. Az elmúlt napokban az ügyhöz közel álló forrásaink pont azért tartották nehezen elképzelhetőnek Gerknes érkezését, mert úgy vélték: a szakember vörös posztó a kormányzat szemében. A közös ellenség azonban könnyen összehozhatta a feleket. Egyes forrásaink szerint pedig össze is hozta: az RTL-es szakítás után Dubaiba költöző menedzser az elmúlt hetekben többször is megfordult Magyarországon, és úgy tudni egyeztetett is Andy Vajnáékkal.

Ugyanakkor csütörtökön Andy Vajna sajtótájékoztatót tartott, ahol megerősítette a Figyelő korábbi infomrációit, s Dirk Gerkenst nevezte meg a TV2 új főnökének.

Nem kizárt, hogy a nagy igazolást már ma bejelentik, bár ennek esélyét némileg csökkenti, hogy a csatorna adás-vételi szerződése állítólag egy titoktartási záradékot is tartalmaz, ami akár az ilyen kérdéseket is érintheti.
Kapcsolódó cikkek
mail
nyomtatás

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.