brusszel


RTL-TV2 háború lehet az elcsaklizott vezérből

Figyelő Online - Jandó Zoltán
2015.10.15  16:25   
mail
nyomtatás
Elvileg szerződés tiltja az új Vajna-tévé most bemutatott vezetőjének, hogy magyar kereskedelmi csatornát vezessen, de a felek valószínűleg találnak megoldást.
Egy több mint 15 éves álom vált valóra - ezt mondta Andy Vajna csütörtök délután a TV2 megvásárlása kapcsán tartott sajtótájékoztatón. Az üzletember felidézte: 1997-ben már pályázott egy magyarországi televízió indítására, és azóta is nagy vágya, hogy egy világsikernek számító hazai csatorna tulajdonosa legyen. Az új tulajdonos 1-2 éven belül megelőzné a jelenlegi piacvezető RTL-t, és a legjobb csapatot építené fel a tévés szegmensben.

Utóbbihoz már igazolt is egy nagy nevet: a TV2-t annak átvételétől - ahogy erről korábban a Figyelő Online is beszámolt - az RTL-Klub vezérigazgatói székéből tavasszal távozó Dirk Gerkens fogja vezetni. A szakember az ágazati körökben komoly meglepetést kiváltó váltását a sajtótájékoztatón azzal indokolta, hogy Vajna rendkívül meggyőző terveket tett elé, amikor leültek tárgyalni. A Figyelő forrásai szerint azonban a döntésben személyes okok is szerepet játszanak: Gerkens egykori munkaadójának akar visszavágni, amellyel finoman szólva sem békés körülmények között váltak el.

Ez egyébként érdekes kérdéseket is felvet, felsővezetőket ugyanis nem szoktak csak úgy elengedni a konkurensekhez, legtöbbször a távozáskor kötött szerződésben kikötik, hogy versenytársnál jó ideig nem állhat alkalmazásban. A Figyelő kérdésére Dirk Gerkens elmondta: ilyen klauzula az RTL-lel kötött megállapodásában is van. A jövőbeli cégvezető válaszából ugyanakkor az is kiderült, hogy minden bizonnyal találnak jogi megoldást a helyzetre. A legnagyobb valószínűsége annak van, hogy a TV2 kifizeti a szakember „árát" a nagy konkurensnek, azaz tulajdonképpen kivásárolja Gerkenst. Szakértők szerint azonban az sem elképzelhetetlen, hogy a két cég között per lesz a dologból.
Kapcsolódó cikkek
mail
nyomtatás

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.