brusszel


Rogán Antalról indítanak "nemzeti konzultációt"

Figyelő Online
2015.10.18  14:36   
mail
nyomtatás
A Párbeszéd Magyarországért (PM) hétfőtől induló kezdeményzése a Miniszterelnöki Kabinetiroda vezetésére kinevezett Rogán Antal és a tárca szerepét tárgyalná
Barabás Richárd szerint a kormány így is "80 milliárd forintot költ közpénzből kormánypropagandára a közmédiában", és ehhez képest hétfőn Rogán Antalt kinevezik "kvázi propagandaminiszternek". Tudható - tette hozzá -, hogy ennek a minisztériumnak 25 milliárdos keret áll rendelkezésére, hogy állami hirdetéseket vásároljon különböző médiafelületeken, tehát "lesz bőven arra közpénz, hogy tovább mérgezzék az emberek elméjét".

Úgy fogalmazott: a Fidesz-frakció éléről távozó Rogán Antalnak számtalan megbízottja, tanácsadója lehet, ezért szerinte az új tárca létrehozása arról is szól, hogy "Rogán Antal odavihesse a sleppjét".
Közölte: PM szerint nagyon fontos a konzultáció, az emberek véleményének meghallgatása, ezért hétfőtől négy kérdésből álló konzultációt indítanak, amely a párt internetes oldalán és a Facebookon lesz elérhető.

A kérdésekben a többi között szó lesz Rogán Antal ingatlanügyeiről, a letelepedési kötvényekről és az új tárcáról is.
Barabás Richárd megjegyezte: ez természetesen ironikus hangvételű konzultáció lesz, de "nem lesz nevetségesebb", mint a korábbi nemzeti konzultációk.
Jelezte: a Fidesz a kicsi, hatékony állam ígéretével kampányolt, ehhez képest "elképesztő mértékben duzzasztják fel a kormányzati pozíciókat", amire az új minisztérium létrehozása is jó példa.
Kapcsolódó cikkek
MTI
mail
nyomtatás

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.