brusszel


Zuhan az IBM

Figyelő Online
2015.10.20  09:10   
mail
nyomtatás
Csökkent az International Business Machines Corp (IBM) árbevétele és nyeresége a harmadik negyedévben
A csökkenés fő oka az erős dollár és a hardvereladások visszaesése volt. Az amerikai elektronikai konszern azt közölte, hogy a szeptember 30-án végződött negyedévben árbevétele 13,9 százalékkal 19,28 milliárd dollárra esett, a 14. egymást követő negyedévben regisztráltak bevétel-visszaesést.
Elemzők nagyobb, 19,62 milliárd dolláros negyedéves bevétellel számoltak.

A hardverüzletágban az árbevétel 39 százalékkal esett, árfolyamhatásoktól megtisztítva a csökkenés azonban csak 2 százalék volt.

Az adózás utáni nyereség 3,46 milliárd dollárról 2,96 milliárd dollárra, az egy részvényre jutó eredmény pedig 3,46 dollárról 3,02 dollárra esett.

Az egyszeri tételek nélküli részvényarányos eredmény 3,34 dollár lett, ami meghaladta az elemzői várakozások átlagában szereplő 3,30 dollárt.

Az IBM hétfőn rontott idei működési eredményével kapcsolatos előrejelzésén: azt 15,75-16,50 dollárról 14,75-15,75 dollárra változtatta.A tőzsdeidőn túli kereskedésben csaknem 5 százalék mínuszba került az IBM részvénye.

Kapcsolódó cikkek
MTI
mail
nyomtatás
címkék: IBMárbevétel

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.