brusszel


Ismét a Toyota a világelső

Figyelő Online - Csepi Lajos
2015.10.26  11:52   
mail
nyomtatás
Az év első kilenc hónapjának adatai alapján a Toyota visszaszerezte az első helyet a legtöbb járművet értékesítő vállalatok listáján.
A japán autógyártó 2015 első három negyedévében 7,5 millió gépkocsit adott el a 7,43, illetve 7,2 milliót darabot értékesítő Volkswagen és General Motors előtt. Az év első felének végén a VW, ezúttal első ízben, még a Toyota előtt járt.

A VW kibocsátási botránya szeptember végén robbant ki. Valószínűsíthető, hogy a dízel-autók kibocsátási tesztjeinek meghamisítására alkalmas szoftwer leleplezése az év további hónapjaiban is visszafogja majd a VW eladásait. Az elmúlt év azonos időszakában mért adatoktól azonban a Toyota első kilenc havi eladásai is 1,5 százalékkal elmaradtak.

A Toyota első ízben 2008-ban, a GM-et megelőzve került az eladási rangsorok élére. Pozícióját azóta minden évben megőrizte,kivéve a 2011-ben, amikor a Japán észak-keleti területeit letaroló cunami miatt fennakadások voltak a Toyota gyáraiban. Abban az évben a GM lett a legnagyobb eladó.

Új munkaszerződés a GM-nál

Vasárnap nagy kő esett le a General Motors vezetőinek szívéről, amikor, az Autóipari Dolgozók Egyesült Szakszervezetével (UAW) kötött megállapodásnak köszönhetően, sikerült elhárítaniuk egy sztrájk-fenyegetést.

A négy éves munka-megállapodás részleteit nem közölték. A dokumentum elfogadásáról előbb az UAW vezetése, majd a szakszervezet GM-nél dolgozó 52,700 tagja fog szavazni.

„Úgy gondoljuk, hogy ez a megállapodás biztosítja az UAW tagok béreinek megalapozott, hosszú távú, jelentős emelkedését és a munkahelyek biztonságát a jelenben és hosszú távon egyaránt” mondta Dennis Williams, az UAW elnöke.

A szakszervezet korábban azzal fenyegetett, hogy vasárnap éjféltől felmondja a jelenlegi munka-megállapodást és sztrájkot hirdet.
Kapcsolódó cikkek
mail
nyomtatás
címkék: Toyota

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.