brusszel


Teljes értékű analitika a felhőből: jön a „gyilkos bálna"

Figyelő Online
2015.10.27  11:00   
mail
nyomtatás
Bejelentette legújabb cloud fejlesztését az SAP, amely teljes értékű analitikai képességet ígér a felhőből. A megoldást az SAP HANA Cloud Platformjára építették, így a vállalatok valós időben tudnak összetett elemzéseket futtatni, nagy mennyiségű adatok esetén is.

A szoftvergyártó szerint ezzel a piacon lévő analitikai eszközök jellemző hiányosságát orvosolják, a siló alapú megközelítést. Az SAP Cloud for Analytics segítségével a felhasználók könnyedén tudnak tervezési, üzleti intelligencia, prediktív analitikai feladatokat ellátni. A megoldás vállalati kockázatok, és megfelelőség nyomon követésére, analizálására (GRC) is alkalmas lesz.



A felhős szoftvert úgy tervezték, hogy együttműködjön hagyományos, on-premise alkalmazásokkal, illetve nem SAP-s rendszerből származó adatokkal (pl. Google Apps) is elboldoguljon. A fejlesztés házon belüli neve Project „Orca", azaz gyilkos bálna volt. A megoldás még az idei negyedévben kapható lesz.

Kapcsolódó cikkek
mail
nyomtatás
címkék: SAP

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.



Kihirdették a „Digitális Esély 2015" pályázat nyerteseit

Tavaly hagyományteremtő jelleggel indult az SAP szoftvercég és az NHIT együttműködése, a Digitális Esély pályázat meghirdetése.

Három trend, mely befolyásolja az ellátási láncot

A cégek ma már a szakmai célkitűzéseiket nem csak a saját termék stratégiájukkal hangolják össze, de a vevőik stratégiájával is.

A bankszektort is megcélozza a dolgok internete

Az elmúlt néhány évben az IoT az egyik leggyakrabban használt, mégis gyakran félreértett koncepcióvá vált az üzleti világban.

Elterjedés előtt a telemedicina?

Az, hogy túlterheltek az orvosok hazánkban, mindenki számára nyilvánvaló.

top200