brusszel


Nyugdíj: nem lesz korhatáremelés

Figyelő Online - Baka F. Zoltán
2015.10.29  13:04   
mail
nyomtatás
2035-ig változatlan maradhat a nyugdíjrendszer.

Húsz éves időtávon nincs szükség a mostani nyugdíjrendszer felülvizsgálatára, a korhatár emelése azt követően sem kerül napirendre - jelentette ki a csütörtöki Kormányinfón Lázár János, Miniszterelnökséget vezető miniszter a Figyelő kérdésére. Elmondta, hogy a kormány által tárgyalt, az EMMI által előterjesztett szakmai kitekintés elsősorban a demográfiai folyamatok alakításában, a születésszám emelésében látja a nyugdíjrendszer fenntarthatóságának biztosítékát. Ezt a célt szolgálja egyebek mellett a családoknak nyújtott adókedvezmény.

A miniszter megemlítette, hogy a populáció bővítését semmiképpen nem a migránsok befogadásával képzeli el a kormány. Az ösztönzőket - például az adókedvezményeket - inkább a "mi fajtánknak" adja a kormány, mintsem a migránsoknak - fejtette ki a politikus.

Kapcsolódó cikkek
mail
nyomtatás

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.