brusszel


Már csak hetet kell aludni, és új részvényt jegyezhet a BÉT-en

Figyelő Online
2015.11.02  11:03   frissítve: 2015.11.02 11:09
mail
nyomtatás
A hazai lakóingatlan- és lakáshitel-közvetítői piac meghatározó szereplője, a Duna House csoport részvényeinek nyilvános értékesítése az MNB által jóváhagyott Tájékoztató alapján 2015. november 9-én kezdődik. A nyilvános részvényjegyzés keretében belföldi és külföldi magánszemélyek és gazdálkodó szervezetek vásárolhatják meg a társaság részvényeit. A nyilvános értékesítéssel párhuzamosan zártkörű részvényértékesítésre is sor kerül az intézményi befektetők részére. A Duna House csoport részvények maximum ára 4.250 forint.
A Duna House csoport részvényeinek értékesítése november 9-én kezdődik és legkésőbb november 20. 14 óráig tart, a Concorde Értékpapír Zrt., az Equilor Befektetési Zrt., az Erste Befektetési Zrt. és a Raiffeisen Bank Zrt. kijelölt fiókjaiban. A jegyzési periódus az első 3 nap után bármikor lezárható, amennyiben a beérkező jegyzések mennyisége alapján a forgalmazó és az értékesítő részvényes azt indokoltnak látja. A Duna House csoport részvények maximum ára 4.250 forint.
A cégcsoport ingatlanközvetítési tranzakciószámai évről-évre bővültek, a társaság 2014-ben már közel 9 500 ingatlan-tranzakcióban vett részt közvetítőként. A Duna House csoport független közvetítőként a lakáshitel-közvetítésben is a magyar piac egyik legjelentősebb szereplőjévé vált, minden jelentősebb hitelintézettel kapcsolatban áll független közvetítőként. 2014-ben a csoport 18 milliárd forint értékű lakáshitel kihelyezésében és 5 milliárd forint értékű lakástakarék-szerződés megkötésében vett részt közvetítőként. A folyamatos növekedés mellett a Duna House csoport nyereségesen működött, a cégméret mellett a hatékonyságot és az eredményességet is szem előtt tartva. A cégcsoport az adózott eredmény mintegy felét osztalékfizetésre fordította és a jövőben is erre fog törekedni.





A lakáspiac és a lakáscélú hitelpiac jelenlegi pozitív piaci kilátásai, az ingatlan- és hitelpiac felpörgése lehetőséget teremt a Duna House csoport számára is a további bővülésre. „Célunk, hogy a magyarországi fejlődést tovább folytassuk, valamint regionális szereplővé váljunk. A részvényértékesítés keretében lehetőséget kínálunk arra, hogy a társaság jövőbeli működésébe és eredményeibe tulajdonosként magánszemélyek és intézmények is bekapcsolódjanak"- mondta el Guy Dymschiz, aki testvérével, Doron Dymschiz-cel együtt a Duna House csoport társtulajdonosa és vezetője.
Régely Károly, a Concorde értékpapír vezérigazgatója, a részvényértékesítés vezető szervezője elmondta, hogy a nyilvános és a zártkörű értékesítés keretében összesen legfeljebb 1 millió darab törzsrészvény értékesítésére kerülhet sor a cégcsoport jelenlegi 3.060.000 darab törzsrészvényéből. A nyilvános értékesítésben minimum 180 ezer, maximum 780 ezer darab részvény jegyezhető le. A nyilvános és zártkörű értékesítésre felajánlott teljes részvénymennyiség további, legfeljebb 100 ezer green shoe részvénnyel egészülhet ki.

A jegyzési időszak lezárását követően 2 munkanapon belül kerül meghatározásra a jegyzési igények kielégítésének mértéke és a végleges részvényár, amely a maximális részvényenkénti árat nem haladhatja meg. Amennyiben a zártkörű értékesítésben a maximális árnál alacsonyabb ár alakul ki, úgy ez lesz az irányadó a nyilvános jegyzésben résztvevők körében is.
A Duna House csoport részvényei személyesen, illetve meghatalmazott útján jegyezhetők, emellett egyes forgalmazóknál lehetőség van telefonon, emailen, vagy faxon, illetve online módon történő jegyzésre is. A jegyzés feltétele, hogy a magánszemély vagy gazdálkodó szervezet rendelkezzen értékpapírszámlával valamelyik forgalmazónál, részvényjegyzési nyilatkozatát leadja, és az abban megjelölt darabszámú részvény maximum árral számított ellenértékét a forgalmazónál vezetett ügyfélszámlára átutalja a jegyzési nyilatkozat leadásakor, de legkésőbb a jegyzési időszak lezárásáig. Az értékpapír és ügyfélszámlával még nem rendelkező érdeklődőknek a felsorolt forgalmazóknál kell számlát nyitniuk ahhoz, hogy részt vehessenek a jegyzésben.

A Társaság részvényeivel minden részvénytulajdonos egyidőben, az első kereskedési naptól kezdheti majd meg a kereskedést. E napot a Társaság kérelmére a BÉT jelöli ki, az értékesítés sikeres lezárását követően.
mail
nyomtatás

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.