brusszel


Schiffer András mondott egy nagyon erőset

Figyelő Online
2015.11.03  13:04   
mail
nyomtatás
Az LMP szerint a kormánypártoknak nem érdeke, hogy a társadalom tisztán lásson abban: a kommunista állambiztonság hogyan befolyásolta a politikai, gazdasági rendszerváltást, a volt pártállami személyek hogyan járultak hozzá az állam "szétlopásához", mesés meggazdagodásokhoz.

Schiffer András társelnök-frakcióvezető keddi sajtótájékoztatóján bírálta, hogy az Országgyűlés tízedik alkalommal utasította el az aktanyilvánosságról szóló javaslatuk tárgysorozatba vételét, amelyet, mint elmondta, ismét beterjesztenek. Ebben azt is előírnák, hogy a Nemzeti Emlékezet Bizottsága készítsen nyilvántartást azokról az 1989. október 23-át követően is közhatalmi pozícióban lévő emberekről, akik érintettek voltak korábbi állambiztonsági szervek által. Emellett jogszabályban biztosítanák a moszkvai, magyar érintettségű akták hozzáférhetőségét.

Szerinte a régi pártokat egyre szorosabban tartják össze a bűnök, ezt bizonyítja, hogy bár öt éve a Fidesz kormányoz, máig nem jutottak el a vádemelés szakaszába azok a 2006-os cselekmények, amelyek során a rendőrök durván megsebesítettek ártatlan embereket, vagy az őrjöngő tömeget rátolták a Fidesz nagygyűlésére.

Kijelentette: mindez a Fidesz mulasztása, amely becsapta a választókat az elszámoltatás ígéretével. Bírálta mindazokat a pártokat, amelyek bírósági ítéleteket minősítenek, utalva a rendőri vezetőket érintő elsőfokú ítéletre.

Kapcsolódó cikkek
MTI
mail
nyomtatás

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.