brusszel


Lemond a miniszterelnök

Figyelő Online
2015.11.04  09:50   
mail
nyomtatás
Lemond Victor Ponta román miniszterelnök a nap folyamán - jelentette be szerdán a bukaresti kormánykoalíció fő erejét képező Szociáldemokrata Párt (PSD) elnöke, Liviu Dragnea.

A hírt Victor Ponta miniszterelnök is megerősítette. Dragnea közölte, azért döntött a miniszterelnök a lemondás mellett, mert a szociáldemokraták koalíciós partnere nem akart felelősséget vállalni, és nem értették meg, hogy nem lehet a társadalomtól elszakadva politizálni.

Dragnea a kormánykoalíció kisebbik partnerére, a Románia Haladásáért Országos Szövetség (UNPR) vezetőjére, Gabriel Oprea miniszterelnök-helyettesre utalt, aki ellen már a múlt héten tüntetések voltak, miután egy felvezető rendőr életét vesztette a miniszterelnök-helyettes egyik útja idején. Felmerült a gyanú ugyanis, hogy Oprea törvénytelenül használt rendőri felvezetést.

Kedden este az emberek ismét tüntettek, miután péntek este több mint 30-an vesztették életüket egy bukaresti szórakozóhelyen kitört tűzben. A román média szerint mintegy 25 ezren követelték a kormány, a belügyminiszter és a kerületi polgármester lemondását.

Kapcsolódó cikkek
MTI
mail
nyomtatás
címkék: RomániaPonta

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.