brusszel


Túl a második körön az Origo eladása

Figyelő Online
2015.11.10  09:43   
mail
nyomtatás
A Figyelő információi szerint november 6. volt a határideje a kötelező érvényű ajánlatok leadásának. Eddig közölhették a vételárat visszavonhatatlan ajánlat formájában az Origo kérői az adásvétel lebonyolításával megbízott könyvvizsgáló céggel.

Úgy tudjuk, a nagyjából 5 milliárdos forgalmú Origo Zrt. részvényeiért legalább egymilliárdot minden pályázó adna, de különböző fizetési konstrukciókkal vannak, akik jóval 3 milliárd forint feletti összeget is szánnának a vásárlásra.

Az aspiránsok között található - információink szerint - az RTL Klub tulajdonosa, a Bertelsmann-csoport, a Klub Rádiót és a 168 órát már korábban megvásároló Brit Media Kft, a CEMP, vagyis az indexet és az InfoRádiót is birtokló médiacsoport, ezen kívül Varga Zoltán érdekeltsége, a Central Médiacsoport, a Hirkereső szájtot üzemeltető Híreső.hu Szolgáltató Kft., a Balogh Sándor nevéhez köthető, a Globoport Média Holdingban és a Globotévében is érdekelt Globimpex Zrt., Schmidt Mária történész Médiaháló Kft.-je, valamint a New Wave Production Kft., amely a vs.hu működtetője.

C. R

Kapcsolódó cikkek
mail
nyomtatás
címkék: Origo

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.