brusszel


Ha beteljesedik Orbán ígérete, mindenki nyíregyházi akar majd lenni

Figyelő Online
2015.11.10  16:02   
mail
nyomtatás
A kormány által biztosított fejlesztési forrásokkal Nyíregyháza 2020-ra az ország egyik gazdasági központjává erősödhet - hangoztatta Orbán Viktor miniszterelnök kedden Nyíregyházán, Kovács Ferenc (Fidesz-KDNP) polgármesterrel közösen tartott sajtótájékoztatóján.

A kormányfő, miután a Modern városok program keretében együttműködési megállapodást írt alá Kovács Ferenccel, elmondta: a város olyan erőcentrummá válhat, ahonnan a következő évtizedekben a magyar gazdasági növekedés érzékelhető, jelentős része származik majd.



A kormányfő Nyíregyházán. Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Orbán Viktor a megállapodás részletei közül kiemelte a Kállay-kúria felújítását, amelynek 2016. október 31-én lesz az átadása. Ismertetése szerint 320 hektáros új ipari parkot hoznak létre, a nyugati elkerülő útszakaszokat 18 milliárd forintból kötik össze, és 2016. december 15-re bicikliút lesz Nyíregyháza és Tokaj között.

A miniszterelnök beszámolt három városi közlekedési csomópont átépítésének, új buszok beszerzésének, valamint egy 200 ágyas négycsillagos sóstói szálloda megépítésének kormányzati támogatásáról, valamint egy atlétikai centrum kialakításáról.

Kapcsolódó cikkek
MTI
mail
nyomtatás
címkék: Orbán Viktor

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.