brusszel


Bővülhet az ingyenes gyermekétkeztetés

Figyelő Online
2015.11.11  12:04   
mail
nyomtatás
Bővülne a családtámogatás, a gyermekvédelem, így a többi között az ingyenes gyermekétkeztetés, a gyed extra és a bölcsődei ellátás a napokban benyújtott családügyi törvényjavaslat nyomán
Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár elmondta: a törvénycsomag parlamenti elfogadása esetén a 2014-ben bevezetett gyed extra - amely munka mellett is lehetővé teszi a családtámogatás folyósítását - már nem a gyermek egyéves, hanem féléves korától vehető igénybe.
A bölcsődei diplomás nevelők jövedelme a jövő év elejétől havi 40-60 ezer forinttal is növekedhet a pedagógus-életpályamodell kiterjesztése nyomán. A bölcsődei modell 2017-től jobban alkalmazkodik a helyi igényekhez és több családhoz juthat el - tette hozzá.
Czibere Károly szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkár közölte: a jövő évtől minden iskolai szünetben kötelező lesz az önkormányzatok számára a rászoruló gyermekek napi egyszeri ingyenes étkeztetésének megszervezése. Az ehhez szükséges mintegy 4,5 milliárd forintot a kormány biztosítja majd.
Kapcsolódó cikkek
MTI
mail
nyomtatás

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.