brusszel


A neten sem lehet majd e-cigarettát vásárolni

Figyelő Online
2015.11.11  12:31   
mail
nyomtatás
A kormány szigorítaná az elektronikus cigaretta használatát és forgalmazását
Az egészségpolitikáért felelős helyettes államtitkár Beneda Attila kiemelte, tévhit, hogy az e-cigaretta nem káros és segít a leszokásban. A napvilágot látott kutatások alapján döntött úgy a kormány, hogy törvényben szabályozzák az e-cigaretta használatát és forgalmazását.

Hangsúlyozta: a cigaretta párája káros a környezetre és az egészségre, hosszabb távon pedig komoly megbetegedéseket okozhat, hasonlóan, mint a hagyományos dohánytermékek.
Beneda Attila hozzátette, az uniós dohányirányelvek miatt kellett pontosan meghatározni az e-cigaretta fogalmát és forgalmazásának feltételeit, jelezve egyben azt is, hogy az e-cigarettát nem fogják betiltani, de ezen termékekhez is a dohányboltokban lehet majd hozzájutni.
A törvényi változtatások a jövő év nyarán lépnek életbe.
Török Krisztina, a Nemzeti Egészségfejlesztési Intézet főigazgatója a Ne gyújts rá! világnap alkalmából arról beszélt, az intézet kisfilmekkel és különböző akciókkal próbálja folyamatosan felhívni a figyelmet a dohányzás káros hatásaira.

Az alkalomra elkészített és a sajtótájékoztatón bemutatott három kisfilm kapcsán - amelyekben hárman mesélik el, hogyan szoktak rá a dohányzásra és ez esetükben milyen komoly megbetegedést okozott - a főigazgató megjegyezte, a videókkal a céljuk nem az ijesztgetés, hanem annak tudatosítása, hogy a bemutatott élethelyzetek "velünk is megtörténhetnek".


Kapcsolódó cikkek
MTI
mail
nyomtatás

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.