brusszel


A korrupciós vizsgálat során letartóztatták Brazília egyik milliárdosát

Figyelő Online - Csepi Lajos
2015.11.26  09:00   
mail
nyomtatás
Az óriás állami olajvállalat, a Petrobras korrupciós vizsgálata során letartóztatták Brazília egyik leggazdagabb üzletemberét.
Andre Esteves-t a jelentések szerint otthonában tartóztatták le, ahol dokumentumokat is lefoglaltak. Esteves, aki a BTG Pactual pénzügyi vállalkozás vezetője, Brazília 13. leggazdagabb embere. Vagyonát 2,5 milliárd US dollárra becsülik.

A kormány szenátusi csoportjának vezetőjét, Delcidio Amaralt szintén őrizetbe vették.
A szövetségi rendőrség nyomozói átkutatták a szenátor kongresszusi irodáit is. A letartóztatás okairól, illetve részleteiről nem adtak tájékoztatást. A brazil média szerint a rendőrség azért vette őrizetbe a politikust, mert akadályozta egy ügy kivizsgálását. Mindkét letartóztatásra a Brazil Legfelsőbb Bíróság adott felhatalmazást.

A két éve zajló vizsgálat során több, mint 100 embert vettek őrizetbe, közöttük politikusokat, a Petrobras korábbi csúcsvezetőit és az ország nagyobb építőipari vállalkozásának néhány vezetőjét.

A rendőrség kedden egy üzletember- földtulajdonost, José Carlos Bumlait tartóztatta le, aki a korábbi elnök, Luiz Inacio Lula da Silva barátja. Bumlait azzal gyanúsítják, hogy olyan hitelügyleteket kötött, amelyből cégei és a jelenlegi elnök, Dilma Rouseff Munkáspártja húztak hasznot.
Kapcsolódó cikkek
mail
nyomtatás
címkék:

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.