brusszel


Közösségi finanszírozás Pécsett

Figyelő Online
2015.11.25  16:53   
mail
nyomtatás
A Simonyi Üzlet- és Gazdaságfejlesztési Központ (Simonyi Business and Economic Development Center, továbbiakban Simonyi BEDC), 2015 decemberében indítja útjára a hubbub.net angol start up vállalattal közösen közösségi finanszírozási platformját pecs.hubbub.net néven.
A Simonyi Üzlet- és Gazdaságfejlesztési Központ (Simonyi Business and Economic Development Center, továbbiakban Simonyi BEDC), 2015 decemberében indítja útjára a hubbub.net angol start up vállalattal közösen közösségi finanszírozási platformját pecs.hubbub.net néven.

Ez a Simonyi BEDC vállalkozásfejlesztési folyamataiban egyrészt tanítási funkciót tölt be, másrészt pre-seed finanszírozás megszerzését teszi lehetővé a fiatal vállalkozók számára. A tanítási funkció az egyetemi hallgatókon, kutatókon, s régiós vállalkozókon túl a társadalom más szereplőit is megcélozza azáltal, hogy egy átlátható, szervezett platformra tereli az adományozás folyamatát. Az pecs.hubbub.net platform ugyanis a közösségi finanszírozási modellek közül a jutalom/adomány alapú modellen nyugszik, szolgálva ezáltal a Simonyi BEDC stratégiai célkitűzését, ami a „social entrepreneurship" aktivitást fokozása régiós szinten.

A pecs.hubbub.net közösségi finanszírozási platform bevezetésén túl ugyancsak egyedülálló, közép-kelet európai szinten is, hogy egy állami egyetem vállalkozásfejlesztési központja szoros együttműködésben végezze vállalkozásfejlesztési tevékenységét egy kockázati tőketársasággal. A Simonyi BEDC, ugyanis, a Conor Fund Seed Capital kockázatitőke-társasággal szoros partnerségben végzi a start up ötletek fejlesztését, piacosítását.



A Simonyi BEDC mint kiválósági központ a Pécsi Tudományegyetem (továbbiakban, PTE) Közgazdaságtudományi Kar (továbbiakban, KTK) tudásbázisán jött létre 2013-ban, s mára átszőtte az egész PTE szervezetét, valamint alulról építkező módon kapcsolatot létesített több régiós szereplővel (AmCham, HVCA, Kamara...etc.). A Simonyi BEDC célkitűzése a vállalkozói, vállalkozási kapacitás, készségek és képességek bővítése, fejlesztése az inter-, és multidiszciplináris innovációk, újítások feltárása, fejlődése, s piacosítása érdekében. A Simonyi BEDC célja továbbá, hogy a vállalkozói, s innovációs kapacitásbővítést, fejlesztést a tudományos és a versenyszféra szereplőinek intézményesített, folyamatos, s hatékony közreműködésén keresztül érje el. Eme célok megvalósítása során a szervezet országhatárokon átnyúló, nemzetközi együttműködésekre törekszik, szélesítve ezáltal a hazai innovációk, újítások piacosításának lehetőségeit, terét, valamint impulzusokat, információt, tudást szolgáltatva az innovációkat, újításokat generáló vagy ezen potenciállal rendelkező vállalkozók számára.

Kapcsolódó cikkek
mail
nyomtatás

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.



Ötvenmilliárd feletti tőke a startupoknak

Az új ciklus első Európai Uniós forrásból finanszírozott kockázati tőkebefektetése a debreceni Insimu Patient volt, amely tőkét kapott a Hiventurestől.

Budapesti konferenciával indul a FabLaBNet

Az Európai Unió által támogatott új projekt, a FabLabNet március 28-án indul a partnerek által közösen, 3D-nyomtatott alkatrészekből épült rakéta jelképes kilövésével..

Kaposváron oktatják a jövő startup vállalkozóit

Európában is egyedülálló digitális oktatási platformmal és a diploma mellett akár befektetési lehetőségekkel is várja a Kaposvári Egyetem 2017-ben hallgatóit.

Másfél milliárd 6 erős nagyprojektre

A Bay Zoltán Kft. másfél milliárd forintnyi magas hozzáadott értékű kutatási, fejlesztési és innovációs projektek fejlesztését kezdi meg.

top200