brusszel


Az Uber így lesz még olcsóbb!

Figyelő Online - Halaska Gábor
2015.12.01  14:51   
mail
nyomtatás
Az Uber elindítja az UberPOOL-t Londonban. Az úttörőnek számító szolgáltatás segítségével az egy irányba utazók megoszthatják egymással a fuvart, amellyel olcsóbbá tehetik utazásukat.
Az Uber elindítja az UberPOOL-t Londonban. Az úttörőnek számító szolgáltatás segítségével az egy irányba utazók megoszthatják egymással a fuvart, amellyel olcsóbbá tehetik utazásukat. Az autós partnerek számára mindez azért jó, mert kevesebb idő telik el az egyes utazások között, a városnak pedig nagy előnyt jelent, hogy kevesebb autó terheli egyszerre az utakat. Londonban - ahol október végén egy bírósági döntés zöld utat adott az Ubernek - december 4-én indul az UberPOOL.

Az Uber ma már a világ több mint 340 városában biztosít fuvarmegosztást. Az olyan nagyvárosokban, mint amilyen London is, gyakran fordul elő, hogy több utas szeretne ugyanabban az időben hasonló útvonalon közlekedni. December 4-től úttörő szolgáltatással bővíti kínálatát Londonban az Uber: az egy irányba utazók megoszthatják egymással az autót, ezáltal csökkenthetik kiadásaikat. Az utasok egy fix díjat fizetnek, amely nagyjából 25 százalékkal olcsóbb, mint a "hagyományos" UberX-utazás ára.


 

A jelenleg 15 városban működő UberPOOL már bizonyított: San Franciscóban például az összes Uber-utazás felét ezzel a szolgáltatással bonyolítják. Az UberPOOL az autós partnerek számára azért jó, mert kevesebb idő telik el az egyes utazások között, a városnak pedig nagy előnyt jelent, hogy kevesebb autó terheli az utakat, vagyis idővel csökken a közúti forgalom és a légszennyezés. Los Angelesben például az első nyolc hónapban több mint ötmillió UberPOOL-utazást bonyolítottak, amellyel a városon áthaladó forgalom kb. 12,7 millió kilométerrel, a szén-dioxid kibocsátás pedig 1400 tonnával csökkent.

Az UberPOOL hasonlóan működik, mint a jelenleg Budapesten is elérhető szolgáltatástípus, az UberX: az utas megadja úticélját és rendel egy fuvart. Az utazás ára az appban előre megtekinthető. Maximum három ember vehet részt egy utazásban, vagyis az úticéllal együtt azt is meg kell adni, hogy hányan fognak utazni. Az app ezután megmutatja, hogy ki lesz az utazáshoz csatlakozó útitárs.

„Mivel a korábban üres üléseket feltöltjük utasokkal, az új szolgáltatás csökkenti mind a forgalmi dugók számát, mind pedig a légszennyezés mértékét Londonban. Azt reméljük, hogy az UberPOOL vonzó alternatívát kínál a saját autó tulajdonlással szemben" - mondta el Jo Bertram, az Uber regionális igazgatója.

Kapcsolódó cikkek
mail
nyomtatás

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.



Ötvenmilliárd feletti tőke a startupoknak

Az új ciklus első Európai Uniós forrásból finanszírozott kockázati tőkebefektetése a debreceni Insimu Patient volt, amely tőkét kapott a Hiventurestől.

Budapesti konferenciával indul a FabLaBNet

Az Európai Unió által támogatott új projekt, a FabLabNet március 28-án indul a partnerek által közösen, 3D-nyomtatott alkatrészekből épült rakéta jelképes kilövésével..

Kaposváron oktatják a jövő startup vállalkozóit

Európában is egyedülálló digitális oktatási platformmal és a diploma mellett akár befektetési lehetőségekkel is várja a Kaposvári Egyetem 2017-ben hallgatóit.

Másfél milliárd 6 erős nagyprojektre

A Bay Zoltán Kft. másfél milliárd forintnyi magas hozzáadott értékű kutatási, fejlesztési és innovációs projektek fejlesztését kezdi meg.

top200