brusszel


A kormányszóvivő tudja a megoldást

Figyelő Online
2015.12.07  10:17   
mail
nyomtatás
Összefogásra van szükség a schengeni határok védelmében - mondta Kovács Zoltán kormányszóvivő az M1 aktuális csatorna hétfő reggeli műsorában.

Schengent nem lehet belülről megvédeni. Egy út maradt: a külső határok megerősítése - tette hozzá. Magyarország megvédte határait, ez működik. Ha betartjuk Schengent, meg lehet állítani azt, ami történik - fogalmazott a kormányszóvivő.

Kovács Zoltán emlékeztetett arra, hogy december 4-én a brüsszeli európai uniós belügyminiszteri tanácskozás résztvevői a belső határellenőrzéstől mentes, szabad mozgást biztosító schengeni övezet egységének megőrzése mellett érveltek, és megfogalmazódott az is, hogy csak akkor lehet hatékonyan fellépni a menekültválság kezelésében, ha a tagországok betartják a szabályokat.

Kapcsolódó cikkek
MTI
mail
nyomtatás

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.