brusszel


Az LMP üti a közmunkát és a kormányt is

Figyelő Online
2015.12.07  10:30   
mail
nyomtatás
A rohamosan bővülő, szegénységet konzerváló közfoglalkoztatás helyett olyan célzott képzési programokra van szükség, amelyek reális esélyt nyújtanak az embereknek, hogy visszajussanak a munkaerőpiacra - mondta Gertsmár Ferenc, az LMP szakpolitikusa az M1 aktuális csatorna hétfő reggeli műsorában.

Az ellenzéki politikus úgy vélekedett: a kormány csupán a foglalkoztatási adatok kozmetikázásra használja a közfoglalkoztatást; idén augusztus és október között 232 ezer közfoglalkoztatott volt a Központi Statisztikai Hivatal adatai szerint.

A közfoglalkoztatásra költött pénz a 2011. évi 64 milliárdról 2015-ig 270 milliárdra nőtt, jövőre pedig 340 milliárd a terv. Így a kormány fél évtized alatt összesen mintegy 1200 milliárdot fog költeni közfoglalkoztatásra. Ezt a hatalmas összeget azonban sokkal jobban is fel lehetne használni. A felmérések szerint a közmunkások alig több mint 10 százaléka talál állást a munkaerőpiacon - fejtette ki az LMP önkormányzati szakszóvivője.

Gertsmár Ferenc hozzátette: miközben Magyarországon a szegénységi küszöb havi 70 ezer forint, a közfoglalkoztatottak 52 ezret vihetnek haza.

Kapcsolódó cikkek
MTI
mail
nyomtatás
címkék: közmunkaLMP

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.