brusszel


Csökken a migránsok száma?

Figyelő Online
2015.12.08  09:10   
mail
nyomtatás
Még nem látható egyértelműen, merre indulnak tovább a migránsok a macedón határ lezárása után - mondta Orbán Balázs, a Migrációkutató Intézet főigazgatója kedden az M1 aktuális csatornán.
Az eddigi tapasztalat az volt, hogy ha "eldugult" egy jól bevált útvonal, akkor először több irányba is próbálkoztak a bevándorlók, és idővel dőlt csak el, melyik csatorna erősödött meg - mondta el.
A migránsok elmúlt napokban csökkenő számát azzal magyarázta, hogy Törökország is vállalta, nem engedi tovább a bevándorlókat. Amíg azonban az érkezők úgy látják, várják őket a Európai Unióban, addig újabb és újabb útvonalakat fognak keresni - tette hozzá.
Orbán Balázs szerint egy "mini Schengen" létrehozása, azaz a schengeni övezet leszűkítése nem érdeke az Európai Uniónak, mivel ez az egyik legnagyobb uniós vívmány összeomlását, valamint a tagállamok közötti együttműködései és szolidaritási készség hiányát jelentené, és konfliktusforrássá válhatna az államok között.
Kapcsolódó cikkek
MTI
mail
nyomtatás

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.