brusszel


Így járnak azok, akik napelemeket telepítenek

Figyelő Online
2015.12.11  10:37   
mail
nyomtatás
Napelemmezők telepítésével vált energiatakarékosabbá a Combit Számítástechnikai Zrt., a projekt összesen 499 millió forintból valósult meg - közölte a cég az MTI-vel.

A közlemény szerint a beruházás mintegy fele, 249,5 millió forint a Gazdaságfejlesztési Operatív Program keretében elnyert vissza nem térítendő támogatásból származik.
A program eredményeként csökkent a vállalat energiafelhasználása és az ezzel járó magas kiadások. A zrt. szerint a csúcstechnológiát képviselő eszközök gyors megtérülési idejének köszönhetően a napelemmezőkre fordított kezdeti beruházás hamar megtérül, a telepített rendszer a cég működését gazdaságosabbá és fenntarthatóbbá teszi.

Az 1985-ben alakult, magyar tulajdonban álló, budapesti székhelyű Combit Számítástechnikai Zrt. főként szoftverek és műszaki berendezések fejlesztésével foglalkozik, jelenleg mintegy 50 alkalmazottal üzemel.

A nyilvános adatbázis szerint tavaly 600,5 millió forintos árbevétel mellett 187,2 millió forint nyereséget termelt, míg egy évvel korábban az értékesítésből származó nettó árbevétele 502,9 millió forint, mérleg szerinti eredménye pedig 120,4 millió forint volt.

 

Kapcsolódó cikkek
MTI
mail
nyomtatás
címkék: napelemenergia

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.