brusszel


Egymásra talált a Bankszövetség és az NGM

Figyelő Online
2015.12.11  14:52   
mail
nyomtatás
A Magyar Bankszövetség támogatja a bankadó csökkentéséről szóló javaslatot, annak irányát a gazdaság növekedése szempontjából nélkülözhetetlennek tartja, és 2016-ra vonatkozó mértékét elfogadta - közölte a Magyar Bankszövetség főtitkára az MTI érdeklődésére pénteken.

Kovács Levente megerősítette, hogy a bankadóról a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) több körben egyeztetett a Magyar Bankszövetséggel, így a most a parlament elé beterjesztett változatot is megismerték a benyújtás előtt.

A javaslat szerint az adó felső kulcsa további 7 bázisponttal (0,07 százalékponttal) csökken, így az eddigi 0,31 százalékos terv helyett 0,24 százalék lesz. Az alsó kulcs változatlan marad, 50 milliárd forintig 0,15 százalék. Az adó alapja - jövőre is - a bankok 2009-es módosított mérlegfőösszege maradna.

Kapcsolódó cikkek
MTI
mail
nyomtatás

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.