brusszel


A nemzetközi piacra tör a magyar startup

Figyelő Online
2015.12.13  15:33   
mail
nyomtatás
Az egyedi fali dekorációk gyártásával és online kereskedelmével foglalkozó Képáruház.hu 132 millió forintos tőkebefektetést kap az iCatapult Technológiai és Üzletfejlesztési Zrt.-től - közölte az iCatapult Zrt. az MTI-vel.
A 2016 januárjától kezdődően 3-4 ütemben érkező tőkejuttatás várhatóan a jövő év végén zárul.

A Képáruház.hu 2015-ben alapított magyar startup vállalkozás egyedi, testre szabható faliképek tervezésével, gyártásával és online kereskedelmével foglalkozik. A budapesti székhelyű, 10,6 millió forint jegyzett tőkéjű cég a tőkejuttatással a német és angol nyelvterületre, valamint a szomszédos országok piacaira lépne be, illetve egyedi fejlesztésekkel globális szereplővé válna a kézműves lakberendezési tárgyak és dizájn területén.

A közlemény szerint az iCatapult már számos informatikai és technológiai startupnak segített eljutni a globális piacra, és a Képáruhaz.hu-ban is látják ezt a lehetőséget.

Az iCatapult Zrt. 2012-ben alakult, többségi tulajdonosa a Primus III. Kockázati Tőkealap, 2013 óta az Akkreditált Technológiai Inkubátor (ATI) cím birtokosa.
Kapcsolódó cikkek
MTI
mail
nyomtatás

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.



Ötvenmilliárd feletti tőke a startupoknak

Az új ciklus első Európai Uniós forrásból finanszírozott kockázati tőkebefektetése a debreceni Insimu Patient volt, amely tőkét kapott a Hiventurestől.

Budapesti konferenciával indul a FabLaBNet

Az Európai Unió által támogatott új projekt, a FabLabNet március 28-án indul a partnerek által közösen, 3D-nyomtatott alkatrészekből épült rakéta jelképes kilövésével..

Kaposváron oktatják a jövő startup vállalkozóit

Európában is egyedülálló digitális oktatási platformmal és a diploma mellett akár befektetési lehetőségekkel is várja a Kaposvári Egyetem 2017-ben hallgatóit.

Másfél milliárd 6 erős nagyprojektre

A Bay Zoltán Kft. másfél milliárd forintnyi magas hozzáadott értékű kutatási, fejlesztési és innovációs projektek fejlesztését kezdi meg.

top200