brusszel


„Aki jól dolgozott, már elment az országból"

Figyelő Online - Váczi István
2015.12.17  15:38   frissítve: 2015.12.17 12:16
mail
nyomtatás
Egyetért a duális és a szakmunkásképzés fejlesztésével a Continental-csoport magyarországi vezetője, aki szerint ugyanakkor az elvándorlás egy nagyon súlyos probléma.
Megközelítőleg ezer fővel bővítette munkatársai létszámát 2015-ben hazánkban a németországi központú Continental autóipari beszállító multi. Emellett bejelentett egy több mint 5 milliárd forintos beruházást is Nyíregyházán és Makón, amely jövőre indul el, ennek köszönhetően több mint 650 új munkahely létesül 2017-ig.

Nagyon nem mindegy tehát a vállalatnak, hogy mennyi idő alatt találja meg a megfelelő munkatársakat. Rábai Dániel, a Continental-csoport itteni működését összefogó országkoordinátora a Figyelőnek nyilatkozva jó iránynak nevezte a duális képzést, ugyanakkor szerinte ez csak az egyik olyan elem, ami segít a munkaerőkérdés megoldásában.

A jók mennek el

A menedzser szükségesnek tartja a szakmunkásképzésre fordított kiemelt kormányzati figyelmet, mert ezen a téren is komoly hiány van. „Az egyik fő ok természetesen az elvándorlás. Aki jól dolgozott és akart is, az már elment az országból. Ki maradt itt? Aki szakmailag nem olyan jó, vagy nem akar dolgozni" - jegyezte meg Rábai Dániel.

Az interjút a Figyelő karácsonyi dupla számában olvashatja. Ebben Rábai Dániel a fentiek mellett arról is beszél, van-e beépített avulás az autóknál, és hogyan változtatják meg a fiatalok igényei az egész iparágat.

mail
nyomtatás

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.