brusszel


Horváth Csaba Orbántól és Tarlóstól is követel valamit

Figyelő Online
2015.12.18  15:41   
mail
nyomtatás
A kormányfő és a főpolgármester hétfői találkozója kapcsán az MSZP azt követeli Orbán Viktor miniszterelnöktől, hogy vállaljon garanciát a budapesti közösségi közlekedés hosszú távú finanszírozására.

Horváth Csaba, a szocialisták fővárosi képviselője pénteken, Budapesten tartott sajtótájékoztatón elmondta, Tarlós Istvántól ezzel egy időben azt követelik, hogy addig ne álljon fel a tárgyalóasztaltól, amíg a miniszterelnök írásos ígéretet nem tesz a főváros problémáinak rendezésére, mindezt úgy, hogy közben nem államosítanak további fővárosi vagyonelemeket.

Az ellenzéki politikus szerint a kabinetnek elsőként azt a 15 milliárd forintot kellene átutalnia, amely jelenleg is hiányzik Budapest idei költségvetéséből. Horváth Csaba hangsúlyozta, a budapestiek naponta 18 milliárd forint adót fizetnek az államnak, aminek elegendőnek kellene lennie a város fenntartási kiadásaira. A kormánynak garanciát kell vállalnia azon fővárosi fejlesztések támogatására is, amelyeket az önkormányzat saját erőből nem tud finanszírozni - fejtette ki, majd példaként említette erre a 3-as metró, a HÉV-ek és a kisföldalatti felújítását.

A szocialista politikus végül arra is felszólította a kormányoldalt, hogy vonja vissza azt a héten elfogadott törvénymódosítást, amely az agglomerációs közlekedés mellett a főváros takarítási, parkfenntartási és kéményseprési feladatait is veszélybe sodorja, amivel munkahelyek ezrei szűnhetnek meg.

Kapcsolódó cikkek
MTI
mail
nyomtatás

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.