brusszel


Tao-milliárdok nyomában

Figyelő Online - Jandó Zoltán
2016.01.07  08:30   
mail
nyomtatás
Seszták Miklós mellett Lázár János és a szintén fideszes Tessely Zoltán is több százmilliós tao-támogatást segíthetett összeszedni egy-egy labdarúgó egyesületnek decemberben.
A már megszokottak mellett vannak új nevek is a legtöbb dotációt begyűjtő futball-szervezetek listáján. Így például a miniszterelnökséget vezető miniszter választási körzetében található Apátfalva, a Tessely Zoltán elnöki székfoglalója után 10 napon belül bő 200 milliót összekalapozó Bicske, vagy éppen a III. Kerületi Torna és Vívó Egylet, amelynek elnökségében ott ül Mikusi Róbert, a Market Zrt. műszaki vezérigazgató-helyettese. Az idén a legnagyobb tao-donor valószínűleg a Duna Aszfalt-csoport volt.

Szinte biztosra vehető, hogy a Tiszakécske 558 millió forintja - amit az egyesületnek egy összegben sikerült begyűjtenie - teljes egészében tőlük érkezett, de támogatta a csoport az Apátfalvát is, és nem lenne meglepő, ha a Felcsút valamelyik 100 millió forint feletti dotációja (összesen öt ilyen volt) is az egyik Duna Aszfalt céghez lenne köthető.

A Felcsút egyébként egy hét alatt több mint 1,5 milliárd forintot gyűjtött össze, volt olyan nap, amikor az MLSZ bő 700 millió forintnyi támogatási igazolást adott ki az alapítványnak.
Kapcsolódó cikkek
mail
nyomtatás
címkék: tao-pénzektao

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.