brusszel


Demján: itt az idő az apparátus átalakítására

Figyelő Online - Halaska Gábor
2016.01.07  09:00   
mail
nyomtatás
A Figyelő által a 2015-ös Év Emberének választott Demján Sándor ugyan két és fél éve nem beszélt érdemben Orbán Viktorral, de Lázár Jánosnak a Demján vezette VOSZ Vállalkozók Napja rendezvényén mondott beszéde alapján most lát lehetőséget az állami apparátus jelentős átalakítására és további érdemi adócsökkentésre.

A Figyelő által a 2015-ös Év Emberének választott Demján Sándor ugyan két és fél éve nem beszélt érdemben Orbán Viktorral, de Lázár Jánosnak a Demján vezette VOSZ Vállalkozók Napja rendezvényén mondott beszéde alapján most lát lehetőséget az állami apparátus jelentős átalakítására és további érdemi adócsökkentésre. Akár több százezer ember átképzésére, vállalati szférába terelésére most sokkal jobbak az esélyek, mint 2010-ben voltak, így érdemi állami kiadáscsökkentés indulhat - véli.

A Figyelő hetilap első számában adott címlap-interjújában az ismert vállalkozó elmondta azt is, hogy félmilliárd eurónál is magasabb áron értékesítette tavaly a TPG csoportnak a TriGranit egy részét és a márkanevet. Ha a plázastop megszűnik, itthon is fejleszt majd, egyébként Kelet-Európában keres új lehetőségeket új cége, a Gránit-Pólus.

Lezárult az Arcadom és a kishitelezők ügye, mert az üzletember a magánvagyonából kártalanította a tényleges munkát elvégző kkv-kat. (Az Arcadom Demján csődbe ment építőipari cége, melyen összesen körülbelül 10 milliárd forintot bukott.) Demján Sándor véleménye szerint az alacsony kamatkörnyezet hosszabb ideig is fennmaradhat, ami segíti az ingatlanpiacot.

Kapcsolódó cikkek
mail
nyomtatás
címkék: Demján Sándor

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.