brusszel


Fodorék nem akarják, hogy Farkas Flórián továbbra is pozícióban maradjon

Figyelő Online
2016.01.06  17:01   
mail
nyomtatás
A Magyar Liberális Párt (Liberálisok) felszólította a miniszterelnököt, hogy váltsa le Farkas Flóriánt a miniszterelnöki megbízotti pozícióból, és gondoskodjon arról, hogy a romastratégiára költött pénzek valódi segítséget nyújtsanak a rászorulóknak.

Bősz Anett, az ellenzéki párt ügyvivője szerdán tartott sajtótájékoztatóját követően az MTI-nek azt mondta, "Farkas Flóriánnak nem a miniszterelnök mellett, hanem a börtönben a helye".

A politikus szerint ugyanis Orbán Viktor 2014 végén egy olyan emberre bízta az Országos Roma Önkormányzat és a kormány munkájának összehangolását, aki "százmilliókkal károsította meg a magyarországi cigányokat". Az Országos Roma Önkormányzat Farkas Flórián korábbi vezetésével számos olyan ügybe keveredett, amelyek kimerítik a személyes adatokkal való visszaélés, a hűtlen kezelés és a csalás bűntettét - jelentette ki.

A romák felzárkóztatására szánt uniós pénzeket drága ingatlanokra, autók bérlésére, fiktív számlákra, Farkas Flórián 100 milliós jutalmára költötték el - tette hozzá Bősz Anett, kulcsfontosságúnak nevezve, hogy a jövőben felelősen bánjanak ezekkel a támogatásokkal és forrásokkal, mivel - mondta - az ország lakosságának mintegy 6-7 százalékát kitevő roma lakosság a társadalom legszegényebb, leginkább kirekesztett, azaz összességében legsérülékenyebb csoportja.

Kapcsolódó cikkek
MTI
mail
nyomtatás

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.