brusszel


Úri dolog

Figyelő Online - Baka Zoltán
2016.01.08  08:30   
mail
nyomtatás
KORMÁNYZATI KÖLTÖZÉS. Nem lesz elég helye a belügyminisztériumi dolgozóknak a Várban, az első felmérések szerint szűkösebbek a kapacitások a kelleténél az új épületekben.
Máris kinőtte egynémely minisztérium a leendő otthonát a Várban. A felköltözés előkészítése zajlik ezekben a hónapokban, s lapunk tudomása szerint máris fizikai akadályokba ütköztek az érintett tárcák. Arról van szó, hogy a minisztériumok létszáma korántsem egyezik meg az ott dolgozók valós számával. A Belügyminisztériumban például másfélszer többen dolgoznak, mint amennyi a lejelentett létszám. Sok kollégát ugyanis máshonnan vezényeltek át munkavégzésre. Ők tehát állomány szerint nem közvetlenül a belügyhöz tartoznak, hanem a belügyi terület más foglalkoztatóihoz, de napi szinten a minisztériumhoz csatlakozva végzik munkájukat.

MÁR MOST KICSI
Amikor viszont a költözés előkészítésekor a létszámadatokat bekérték a tárcáktól, csak azokról a munkatársakról készült összesítés, akiket ténylegesen az adott minisztérium foglalkoztat. Azokat információink szerint nem vették számításba, akik ugyan a tárca épületében dolgoznak, de állományilag nem oda tartoznak. Így fordulhatott elő, hogy a belügy számára kiszemelt várbeli épületek első felmérése során kiderült, hogy az ingatlanok nem tud annyi embert befogadni, mint amennyire a napi munkavégzés során szüksége van a tárcának. Vagyis máris kinőtték az épületet.

A tervek szerint a miniszterelnök mellett a munkáját kiszolgáló Miniszterelnökség, valamint a Belügyminisztérium és a Nemzetgazdasági Minisztérium is felköltözik a Várba. A belügy számára két ingatlant szemeltek ki, az egyik az Országház utcában, a másik az Úri utcában van. A Nemzetgazdasági Minisztérium pedig a régi Várklub épületét kapja meg a Szentháromság téren. A Figyelő úgy hallotta, a belügy kapcsán emlegetett elhelyezési probléma a nemzetgazdasági tárca esetében is fennáll, bizonyos mértékben. A kihívással mindenesetre nem kell egyhamar szembesülniük a tárcáknak, még nincs határideje a költözésnek, annyi tudható, hogy valamikor a következő ciklus eleje táján indulnak el a teherfuvarozók. Varga Mihály erről azt mondta a Figyelő karácsonyi számában adott interjúban, hogy terveik szerint a teljes, 2200 fős állomány felköltözik a Várba, beleértve a levéltár munkatársait is. A Szentháromság téri épületet pedig az eredeti terveknek megfelelően fogják helyrehozni. Ami nyilvánvalóan tovább tart, mint néhány hónap, tehát ez is befolyásolja, hogy mikor indulhat az átköltözés.

További részletek a Figyelő legfrissebb számában!
Kapcsolódó cikkek
mail
nyomtatás

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.